Energiaa

Jokainen yrittäjä ja liikkeenharjoittaja tarvitsee energiaa jaksaakseen, eikä kukaan jaksa yksin. Energiaa voi saada asiakkailta, auringosta, harrastuksista, hyvistä omista tuotteista ja ystäviltä. Energiaa voi myös saada oppiessaan jotain uutta.

Pysähdy hetkeksi

Välillä kannattaa pydähtyä hetkeksi – ja katsoa missä on ja minne on menossa. Ei se maailma sinua unohda, vaikka pidät pienen tauon. Vuosia sitten suomalaiset yrittäjät mahtailivat sillä, kuka oli ollut pisimpään töissä ilman lomia – EI NÄIN!

Kyllä asiakkaat ymmärtävät, että yrittäjän tarvitsee oman hetkensä, taukonsa.

Naura ääneen

Aina kun kikatat, hörähdät tai hykertelet, aivoistasi vapautuu endorfiineja. Endorfiinit ovat kemikaaleja, jotka aiheuttavat hyvän olon tunnetta. Näin tunnet olosi virkeäksi ja piristyneeksi.

Endorfiinit tehostavat myös vastustuskykyä, torjuvat sydänsairauksia ja vähentävät masennusriskiä.

Älä unohda liikuntaa

Kun puhutaan liikunnasta, jo kävely tai paikallaan liikkuminen ovat sitä. Mutta ulos lähteminen ja luonnossa kävely tavallaan resetoi myös aivot ja silmät ja jaksat taas palata työn äärelle. Liikunta voi tietenkin olla tavoitteellista, lenkkeilyä, juoksemista, pitkiä aikoja tai pitkiä matkoja, mutta jo lyhyt kävely auttaa kehoasi ja ennenkaikkea mieltäsi jaksamaan.

Juomat ja ravinto

Energiaan ja jaksamiseen liittyy todella paljon myös se, että muistaa juoda tarpeeksi päivittäin. Kehomme tarvitsee nesteytystä, vaikka et tekisi mitään. Ruokailuihin on myös hyvä saada rytmi ja samalla pientä seurantaa mitä oikeasti syö. Sokerin, suokan ja rasvan määrään voi kiinnittää vähän huomiota alkamatta kuitenkaan seuraamaan jokaista syötyä haukkupalaa.

Uni

Unta ei kannata unohtaa. Se on kehomme energian kannalta se yksi tärkein elementti veden ja ravinnon lisäksi. Kehomme menee yöllä luonnollisesti nukkumaan ja tarvitsemme sitä syvää unta saadaksemme energiaa seuraavaan päivään. Uni on meille jokaiselle henkilökohtainen asia, emmekö voi sanoa että sinulle riittää 7 tuntia tunta yössä – uni on meillä jokaisella hieman eri rytmistä, mutta se muodostuu samoista osista.